Τι ήπιες χθές
Διάλεξε τα ποτά που ήπιες
και δες το αποτέλεσμα.
Στείλτε σε ένα φίλο
Εκτυπώστε τη σελίδα
EL | EN
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρακτικοί τρόποι για την καθυστέρηση της κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους
Βεβαιωθείτε ότι είστε ενημερωμένοι για το αλκοόλ κι ότι μπορείτε να συζητήσετε ισορροπημένα και εποικοδομητικά.
• Μιλήστε κι ακούστε τον έφηβό σας. Είναι σημαντικό να ακούν την άποψή σας και εσείς να ακούτε τη δική τους. Χρησιμοποιείστε τις ευκαιρίες που δίνονται στην καθημερινότητα, π.χ. μια ιστορία από την τηλεόραση, ως έναυσμα.
Να έχετε οικογενειακούς κανόνες, να τους συζητάτε με όλα τα μέλη και να είστε σαφείς για το τι επιτρέπεται και τι όχι καθώς και για τις συνέπειες της παραβίασής τους και να τις εφαρμόζετε.
Αν το παιδί σας πηγαίνει σε πάρτι, οδηγήστε το εσείς μέχρι εκεί και πηγαίνετε να το πάρετε στο τέλος. Συζητήστε με τους οικοδεσπότες γονείς για την επίβλεψη και τα σχέδιά τους.
Να είστε προσεκτικοί πού αφήνετε το αλκοόλ στο σπίτι. Να γνωρίζετε πόσο έχετε και να το ελέγχετε τακτικά. Αν λείπετε το βράδυ είναι άδικο για τα παιδιά να τα αφήσετε σε μια κατάσταση όπου έχουν πρόσβαση σε αλκοόλ.
Να επιβλέπετε τα πάρτι που γίνονται σπίτι σας και πάντα να σερβίρετε φαγητό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει επίβλεψη από ενηλίκους στα πάρτι που γίνονται σε άλλο σπίτια.
Να κατανοείτε την πίεση που αντιμετωπίζουν από τους φίλους και το γεγονός ότι θέλουν να «ταιριάζουν» με τους συνομηλίκους τους.
Μην τα χάσετε αν ανακαλύψετε ότι πίνουν συζητείστε και εξηγήστε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν.