Τι ήπιες χθές
Διάλεξε τα ποτά που ήπιες
και δες το αποτέλεσμα.
Στείλτε σε ένα φίλο
Εκτυπώστε τη σελίδα
EL | EN
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τι είναι το BAC

Το αλκοόλ απορροφάται από το αίμα μέσω των τοιχωμάτων του στομάχου και των εντέρων όσο ένα άτομο πίνει. Η απώλεια αναστολών είναι συνήθως ένα από τα πρώτα αποτελέσματα. Καθώς καταναλώνεται περισσότερο αλκοόλ, τα επίπεδα BAC αυξάνονται. Παρ’ όλα αυτά, ο ακριβής χρόνος που χρειάζεται κάθε σώμα για να απορροφήσει το αλκοόλ διαφέρει από άτομο σε άτομο.

Οι διαφορετικοί παράγοντες που επηρεάζουν το BAC είναι:
♦  η ποσότητα φαγητού που έχετε καταναλώσει,
♦  η ώρα της ημέρας,
♦  η διάθεσή σας,
♦  ο μεταβολισμός σας,
♦  τα επίπεδα κούρασης,
♦  το φύλο σας.

Άνδρες

Τα επίπεδα BAC των ανδρών αυξάνονται συνήθως κατά 0,02 με κάθε μονάδα αλκοόλ που προσλαμβάνουν ενώ μειώνονται κατά μία μονάδα αλκοόλ την ώρα. Η κατανάλωση αλκοόλ συνοδευόμενη από γεύμα θα μειώσει την απορρόφησή του, δίνοντας στο συκώτι σας περισσότερο χρόνο να το διασπάσει.  Άρα το BAC που θα καταγραφεί αν το στομάχι είναι άδειο, θα είναι υψηλότερο.

Γυναίκες

Τα επίπεδα BAC μιας γυναίκας συνήθως αυξάνονται κατά 0,02 με 0,03 για κάθε μονάδα αλκοόλ και μειώνονται κατά ¾ μιας μονάδας την ώρα. Τα επίπεδα αυτά είναι υψηλότερα από ότι στους άνδρες καθώς οι γυναίκες είναι πιο μικροκαμωμένες και έχουν περισσότερο λιπώδη ιστό ανά κιλό. Οι άνδρες έχουν επίσης περισσότερο νερό και ένζυμο ADH που διασπά το αλκοόλ στο στομάχι τους πράγμα που σημαίνει ότι το αλκοόλ είναι πιο συγκεντρωμένο στο σώμα τους από ότι στις γυναίκες που καταναλώνουν την ίδια ποσότητα αλκοόλ.