Τι ήπιες χθές
Διάλεξε τα ποτά που ήπιες
και δες το αποτέλεσμα.
Στείλτε σε ένα φίλο
Εκτυπώστε τη σελίδα
EL | EN
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τι είναι αυτό που σας κάνει να αισθάνεστε μεθυσμένοι

Το αλκοόλ είναι μια ουσία που μπορεί να αλλάξει τη διάθεση.

Επηρεάζει τα νεύρα που μεταδίδουν μηνύματα στο σώμα επιβραδύνοντάς τα και όσο περισσότερο αλκοόλ καταναλώνετε τόσο μεγαλύτερη επίδραση έχει. Ο λόγος που οι άνθρωποι γίνονται συνήθως πιο ενεργητικοί όταν πίνουν ένα ποτό είναι γιατί το αλκοόλ επηρεάζει τα τμήματα του εγκεφάλου που ευθύνονται για την αυτοσυγκράτηση. Καθώς πίνετε, το αλκοόλ περνά στο αίμα.

Η αιθανόλη είναι το συστατικό του αλκοόλ που προκαλεί μέθη και τα μόριά της είναι τόσο μικρά που χωρούν να περάσουν στα κενά μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων. Εκεί μπορεί να επηρεάσουν τους νευροδιαβιβαστές που επιτρέπουν όλες τις εγκεφαλικές δραστηριότητες.

Αν πίνετε γρήγορα, το αλκοόλ θα πλημμυρίσει τον εγκέφαλο.
 
Οι αντιδράσεις σας επίσης επιβραδύνονται και καθώς πίνετε περισσότερο μπορεί να καταλήξετε χωρίς συντονισμό κινήσεων ή χωρίς ισορροπία. Ο λόγος σας μπορεί να γίνει  συγκεχυμένος και μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε διπλά. Αν έχετε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ μπορεί επίσης να έχετε δυνατές συναισθηματικές αντιδράσεις που θα εκδηλωθούν με βία ή κλάμα. Λόγω του ότι η κρίση σας έχει εξασθενίσει, μπορεί να κάνετε πράγματα που δε θα κάνατε υπό φυσιολογικές συνθήκες, από το να χορέψετε πάνω σε τραπέζια μέχρι να γυρίσετε σπίτι με κάποιον ξένο. Μπορείτε να ακούγονται αυτά σαν καλή ιδέα αλλά μπορεί να αποβούν εξαιρετικά επικίνδυνα.

Έτσι εάν συνειδητοποιήσετε ότι έχετε αυτά τα σημάδια εσείς ή κάποιος φίλος σας σταματήστε άμεσα την κατανάλωση αλκοόλ. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να χάσετε τον έλεγχο, να κάνετε εμετό ή να καταλήξετε στο νοσοκομείο. Σοβαρές καταστάσεις υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να καταλήξουν σε δηλητηρίαση από το αλκοόλ, κώμα ή και θάνατο.