What did you drink last night?
Choose your drinks
add them up and see the result.
Send it to a friend
Print this page/div>
EL | EN
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΖΩΗΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΗ ΝΟΘΕΙΑ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΩΝ ΠΟΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
PROFILE

Η Ένωση Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών, εκπροσωπεί τις μεγαλύτερες εταιρίες του κλάδου αλκοολούχων ποτών, που εισάγουν και διακινούν το 80% των διεθνών μαρκών premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

Η συνεισφορά του κλάδου στην ελληνική οικονομία είναι σημαντικότατη, με ουσιαστική συμμετοχή στους ετήσιους φόρους (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος) αλλά και στον τομέα της αγοράς εργασίας, με άμεση ή έμμεση απασχόληση τουλάχιστον 220.000 εργαζομένων, σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της διασκέδασης και του τουρισμού.

Πρωταρχικός στόχος της Ένωσης αποτελεί η βιώσιμη επιχειρηματική ανάπτυξη, που επιτυγχάνεται μέσα από την απρόσκοπτη εισαγωγή, διακίνηση και προβολή των προϊόντων των μελών της.

Παράλληλα, στις άμεσες προτεραιότητες που έχει θέσει η Ένωση είναι η διασφάλιση της ασφαλούς και λελογισμένης κατανάλωσης αλκοόλ, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανοί κίνδυνοι για τους ίδιους τους καταναλωτές, το περιβάλλον τους, καθώς και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Σε αυτήν την κατεύθυνση έχουν σχεδιασθεί και υλοποιηθεί σε κάποιες περιπτώσεις από την Εν.Ε.Α.Π. ή από τις εταιρίες μέλη της, σειρά στοχευμένων ενεργειών.
 Στις ενέργειες αυτές συγκαταλέγεται και η υπογραφή το 2005, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τη διακομματική επιτροπή της Βουλής και τα ΜΜΕ, του Κώδικα Αρχής Αυτοδέσμευσης που διέπει την εμπορική επικοινωνία των προϊόντων του κλάδου. Παράλληλα, η Ένωση έχει υποστηρίξει το πανευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νύχτες χωρίς Ατυχήματα», το οποίο αποσκοπεί στην εκπαίδευση και προτροπή των οδηγών να χρησιμοποιούν εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς μετά από την κατανάλωση αλκοόλ.

Εταιρίες – μέλη της Εν.Ε.Α.Π. είναι οι: ΑΜΒΥΞ, Β.Σ.ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, DIAGEO, PERNODRICARD. Το Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται:
·         Πρόεδρος: κ. Ισίδωρος Ρεβάχ, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΜΒΥΞ
·         Αντιπρόεδρος: κα. Πηνελόπη Κούρκαφα, Γενική Διευθύντρια της DIAGEO
  ·         Αντιπρόεδρος Β’: κ. Χρήστος Αργυρού, Διευθύνων Σύμβουλος της Β.Σ ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ
Περισσότερες πληροφορίες για την Εν.Ε.Α.Π μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Ένωσης,  η οποία είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση www.apolafste.ypefthina.eneap.gr.

Σχετικά με ΑΜΒΥΞ

Η ΑΜΒΥΞ Α.Ε. είναι η παλαιότερη Ελληνική εταιρεία εισαγωγής, marketing και εμπορίας αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Από το 1917, η εταιρεία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα διάσημες μάρκες ποτών, μπύρας, και άλλων αλκοολούχων (αλλά και μη) προϊόντων. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών προώθησης και διανομής στα προϊόντα τα οποία την εμπιστεύονται. Με κεντρικούς άξονες της φιλοσοφίας της, την επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και το σεβασμό στους προμηθευτές της, τους πελάτες της, αλλά και τον τελικό καταναλωτή, η εταιρεία έχει καταφέρει να συναγωνίζεται σήμερα με ίσους όρους τους πολυεθνικούς ανταγωνιστές της, και να στοχεύει στη συνεχή της ανάπτυξη.

Σχετικά με την Β.Σ ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ

Η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Διαχρονικός στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει, με υπεύθυνο τρόπο, στους Έλληνες καταναλωτές, μια ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων που διακρίνονται για την ποιότητά τους και χαρίζουν απόλαυση που, ανάλογα με τις προσωπικές τους επιλογές και προτιμήσεις, ταιριάζει σε όλες τις στιγμές 

Σχετικά με την DIAGEO

H DIAGEO είναι η κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα DIAGEO προέρχεται από τη λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την ελληνική γαία και αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρείας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη». Η DIAGEO μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της.

 

Σχετικά με την PERNOD RICARD

Στην Ελλάδα, ο Όμιλος Pernod Ricard έχει παρουσία με τα τοπικά και διεθνή προϊόντα του, από το 1990, μέσω της θυγατρικής του PernodRicardHellas, μιας από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρίες αλκοολούχων ποτών στη χώρα μας, με κύκλο εργασιών 78 εκατ. ευρώ και 163 εργαζομένους. Το 2005 και το 2007, διακρίθηκε ανάμεσα στις 20 καλύτερες εταιρίες που αξίζει να δουλεύει κανείς στην Ελλάδα, μέσα από το Best Workplaces Hellas.

Enjoy Responsible
Η πλειοψηφία των ενηλίκων στην Ευρώπη και την Ελλάδα απολαμβάνει την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών και θεωρεί ότι είναι μια κοινωνική και χαλαρωτική διαδικασία.

Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που η ανεύθυνη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αποβεί  επικίνδυνη ή επιζήμια όπως για παράδειγμα στους νέους κάτω των 18 ετών,  κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κατά τη διάρκεια φαρμακευτικής αγωγής ή όταν πρόκειται να οδηγήσουμε.